Granada – S/T

Granada debutskiva omslag


Pop/indie
Granada
S/T
2000, Sprinkler records
7/10

Lågmält och vackert

Debutplattan från det svenska bandet Granada är angenäm lyssning. De smeker ömt fram sina lågmälda toner, men ser till att de har tillräckligt mycket konturer och karaktär för att inte flyta ut. Flera av låtarna har hitpotential – som ”Amazing it seems”, ”Sister” och ”Two states”.

Anna Järvinen och Magnus Vikström delar på sången, ibland sjunger de var för sig och ibland tillsammans. I samtliga fall låter det ljuvligt, men särskilt när de sjunger tillsammans. Munspelet får stor plats, och det med all rätt.

Bitvis är det oerhört vackert, till exempel i ovan nämnda låtar och i ”Hey what’s going on Kerttu Orama?” som har lite av den förtrollade stämning som finns hos Red House Painters. Andra delar känns ganska slätstrukna och likriktade. De låtar som är bra är dock riktigt bra och bådar gott inför framtiden.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.