Supperheads – S/T


Supperheads S/T skivomslag

Indie/pop
Supperheads
S/T
1999, Spinefarm records
6/10

Överraskande bra men ojämn pop från öster

Finsk pop.

Ja, ni kan sluta skratta nu. Det här är faktiskt ganska bra. Framförallt är det betydligt bättre än en tidigare skiva jag hörde med Supperheads, den var ytterst medioker pop. Nu har de skaffat sig bättre uttal och fler melodier som fastnar.

Supperheads gör i grund och botten klassisk indiepop, men lägger till lite elektroniskt blippblopp och skapar aningen mer dansant refrängstark pop. Visst, den finska accenten finns där, men den är så svag att den bara är charmig och inget som stör.

Flera av de första spåren på skivan, särskilt ”Heavenly High”, ”Karma Rebound” och ”Planet U”, hade förmodligen varit ganska framgångsrika om ett brittiskt band gjort dem 1995. Men nu råkar de komma från ett finskt band vid en tidpunkt då indiepopens guldålder sinat.

En rolig anekdot är att samtliga de sex medlemmarna, av fotona i konvolutet att döma, ser ut som Kents gitarrist Harri Mänty. Harri årgång 1998 – svarta skjortor, svart kortklippt hår, höga käkben, allvarlig uppsyn.

Supperheads - Harri Mänty lookalikes. Sex stycken kortklippta killar med höga käkben och svarta kortärmade skjortor.

Dessvärre är resten av skivan ganska likriktad och jag hinner tröttna innan jag kommit till sista låten. Men det är ändå det bästa jag hört från Finland på länge. Ett litet steg för musikbranschen, ett stort steg för finsk pop.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.