Black Rebel Motorcycle Club – S/T


Black Rebel Motorcycle Club skivomslag. Den svartklädda trion står och sitter mot en skabbig stenvägg.

Rock
Black Rebel Motorcycle Club
S/T
2001, Virgin Records

Var hälsad, var frälsad!

När jag för första gången hörde Black Rebel Motorcycle Club trodde jag att det var The Strokes. Antagligen var det endast för att jag var så inne i min Strokes-värld just då, för de två banden har inte mer gemensamt än att de båda består av några amerikanska överklasslynglar som gör fantastisk rockmusik. Men det är å andra sidan inte så lite.

Skivan har (än så länge) endast släppts i 3000 ex i Sverige, så om du får tag i ett av dem – håll kvar det! Det här vill du nämligen inte missa. Singeln ”Whatever happened to my rock’n’roll (punk song)” har något av det mest svårslagna intro jag hört och när låten kommer igång kan man inte annat än att vicka på höfterna och skrika med i ”Whatever happened to you?!”.

Samtidigt har B.R.M.C. talangen att göra finstämda lugna rocklåtar, vilket märks inte minst i den drömska ”Head up high”. När albumet avslutas med ”Salvation”, en låt som närmast kan liknas vid ett väckelsemöte med åhörares armar uppsträckta i luften, har jag bara en sak att säga – AMEN.

Caroline Bäuml

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.