My Way – The songs we’ve learnt to play

My Way the songs we've learnt to play


Indie/lo-fi
My Way
The songs we’ve learnt to play
2004, Grammofonbolaget
5/10

Njutning för stunden

Stockholmstrion My Ways debutalbum är en samling av gamla låtar som de spelat in på nytt, därav titeln. Det rör sig om långsam, klagande pianopop av den typ som annars mest brukar komma från Storbritannien och då särskilt från Keane och Ed Harcourt. My Way livar upp soundet med ett välkommet dragspel och det lyfter flera låtar. Särskilt bra är ”I should have been myself”, ”All work and no play” och ”Full speed ahead”.

Mitt första intryck av My Way är mycket gott, men i längden är det för få tempoväxlingar. Sångaren Jerker Bergkvist har en skön, lite finsk röst men den blir ganska enformig efter ett tag och rimmen som först låter naivt coola blir en aning tröttsamma och förutsägbara efter några gånger.

My Ways debutskiva är njutning för stunden, men i slutändan känns skivan för anonym för att sticka ut eller lämna några större bestående minnen. Här finns dock kvalitet och begåvning som bådar för en mer intressant uppföljare.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.