Linda Malmström – Red valley

Pop/country
Linda Malmström
Red Valley
2006, Audeo Records
5/10

Välskrivet men likriktat

Linda Malmström ser inte bara ut som Emmylou Harris, hon påminner om henne musikaliskt också. Tycker jag efter de första låtarna. De imponerar på mig: välskrivna, välproducerade och kvalitetsmässigt jämna. Men ju längre skivan snurrar desto större negativ innebörd lägger jag i just dessa ord. Det blir för slätstruket helt enkelt. Kliniskt. Inte den där innerliga känslan som finns hos Emmylou Harris.

Efter några genomlyssningar är förvisso nästan alla låtar svängiga och jag gungar med. Men det är totalt ofarligt och hon sjunger typ alltid i samma tonläge vilket bidrar till att låtarna blir så likriktade.

Det finns några höjdpunkter som sticker ut. Den härliga slidegitarren hos ”Butterflies”, det vackra dragspelet hos ”No more of those lonely nights”, den pampiga ”Red valley farm” och ”Steal him away” som är en duett med Mats Brandemark. Men några godbitar gör inte en hel skiva, och det här är ändå Linda Malmströms tredje soloplatta.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.