Riddare Mys – The noble art of self-contempt

Liten katt tittar på en tv-skärm med texten "Bild saknas tyvärr".

 

Jazzhouse/easy listening
Riddare Mys
The noble art of self-contempt
2005, egenutgiven
6/10

Stämningsfull easy listening

Jag svänger in i en lounge fylld med easy listening. Det hela är över på under 14 minuter där fyra spår skapar det ena filmiska landskapet efter det andra med trumbeats som framför allt är uppbyggt på diverse samplingar. Första spåret ”Intersonic Love Affair” doftar en aning som St. Germains mässande jazzhouse medan ”The Girl With The Golden Soul” med sina sockerdränkta stråkar doftar starkt av Air runt deras debutalbum Moon safari.

Bakom namnet Riddare Mys finns Linköpingsbon Fredrik Andersson som även har andra projekt/alter-egon samt pysslar med produktionsmusik såsom filmmusik till diverse kortfilmer. Fredrik sjunger bara på första spåret på den här demon och han har en ganska anonym röst som försvinner spårlöst i musiken vilket passar ganska bra i och med den stämning och attityd som musiken förmedlar.

The noble art of self-contempt är fyra välgjorda spår med en jämn kvalité rakt igenom hela skivan. Det hela känns stämningsfullt och ”mysigt”, lite som Zero 7, och passar perfekt när löven frasar under dina fötter och du äntligen har sagt adjö till sommaren på allvar och tagit på dig en halsduk medan du väntar på bussen in till stan.

Johanni Sandén

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.