Odeon Beatclub – S/T


odeon beatclub debut skivomslag

Britpop
Odeon Beatclub
S/T
2007, Beatclub Recordings
6/10

Popkitt utan refränger

Odeon Beatclub är fyra unga Glasgow-killar som har turnerat med Babyshambles två gånger och refererar till Henrik Larsson som ”King Henrik Larsson”.

Låt det ge er en hyfsad bild av hur deras debutalbum låter.

Nämligen som ett mer städat och mindre punkigt Babyshambles. (Mer som The Libertines.) Långt från klassiskt tweeig skotsk pop. Desto närmare engelska fotbollspopband. Som ett poppigare Oasis, åt det hållet.

Många av de band som hamnar på NME:s framsida har refrängstarka hits men saknar substans däremellan. Odeon beatclub har istället det där kittet mittemellan. Fullt kompetent pop som egentligen borde vara precis hur bra som helst, men ändå inte stannar kvar när låten är slut. De behöver klistriga refränger! Tänk ”Golden touch” med Razorlight! Då hade de varit hur farliga som helst och antagligen sålt ut stora arenor världen över. Som det är nu blir det lite småtråkigt. Och det är lite av en besvikelse, för bitvis imponerar de, framförallt lyckas de göra en intressant instrumental låt, ”5PM shadow” och låtar runt 4-5 minuter som håller hela tiden ut, t.ex. ”Past gone mad” som är det närmaste jag kommer den där hiten jag saknar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.