Starlight Mints – The dream that stuff was made of


Starlight Mints - The dream that stuff was made of record cover

Indierock
Starlight Mints
The dream that stuff was made of
2001, PIAS Recordings
4/10

Kantigt och skevt

Jag hittade den här skivan efter ett tips från min amerikanska bekant med bra musiksmak, men blev den här gången ganska besviken. Starlight Mints påminner om ett ännu skevare och galnare Flaming Lips, utan de sockersöta melodier som The Lips ofta har. Bitvis, särskilt i ”The Bandit”, är de mer lättillgängliga och poppiga, litegrann som brittiska Misty’s Big Adventure, och får mig att ropa på mer uppmärksamhet för detta dolda indieband. Men så fortsätter skivan med fler och fler punkiga jangelgitarrer och skrikig, tunn sång och får mig att istället längta efter en riktigt varm, söt popskiva utan taggar, något med The Lucksmiths kanske… Den som uppskattar den kantigare sidan av Flaming Lips har dock en hel del att hämta hos Starlight Mints.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.