January Jaunt – Echoes & stills

Januari Jaunt - Echoes & stills skivomslag

Indierock
January Jaunt
Echoes & stills
2007, Strange Ears
4/10

Daterad ljudbild

Kents satsningar för lite mindre än tio år sedan för att slå igenom utomlands misslyckades ganska bra och höll på kuppen nästan på att splittra bandet innan de hade hunnit nå den enorma framgång som gjort dem till Sveriges absolut största rockband. Några år senare slog flera band igenom som innehöll många av de influenser som Kent också hade. Populärast av dem alla blev kanske Death Cab for Cutie. Men när denna våg kom så hade Kent redan bestämt sig för att inte ge sig ut på turné i USA och Europa igen.

Danska January Jaunts Echoes & stills tar en direkt tillbaks till denna tid för nästan tio år sedan när Radioheads OK Computer och Kents Isola var aktuella och mycket populära album. Jag är tvungen att kolla en extra gång för att riktigt vara säker på att det faktiskt står 2007 på skivomslaget. En driven basgång, mustiga gitarrmattor, en ödslig pianomelodi, pumpande trummor och en teatral sångröst bildar tillsammans en stor och episk ljudbild man inte träffar på så ofta idag förutom hos amerikanska emo-band. Det gör mig lite förvirrad och jag måste en tredje gång kika efter utgivningsdatumet på skivomslaget.

Johanni Sandén

Den här recensionen är även publicerad i Stardust #4, januari 2008.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.