Louise Burns – Young mopes
Pop
Louise Burns
Young mopes
2017, Light Organ Records
8/10

Louise Burns är strax över 30 år gammal men en veteran inom den kanadensiska musikscenen. Blott 11 år gammal var hon med och startade pop-punkbandet Lillix, som signades av Madonnas skivbolag Maverick. Som soloartist är Young mopes hennes tredje album och det är fullt av den självklarhet och säkerhet som man väntar sig av någon med en tjugo år lång karriär.

Här finns tydliga ekon av 80-talssynt och new wave, samtidigt som det inte råder något tvivel om vad som är Burns eget uttryck. Melodierna och sången är sammetslena – med vassa kanter. Syntarna, reverben och The Smiths-gitarrerna tar oss tillbaka till 80-talet i Manchester – men så kommer en Stevie Nicks-melodi eller en countryklingande steelgitarr och breddar ljudbilden.

Ett par spår är lite lättare att glömma bort men de allra flesta är läckert inslagna paket av melodistarka pärlor, där omslagspapperet har perfekta skarpa hörn och stora runda krusiduller av lockigt presentsnöre. Årets julklapp 2017 för Fleetwood Mac-fans.

Den här recensionen är även publicerad i Stardust #5, mars 2018.

Du gillar kanske också...

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.