Om oss

Landsväg i öknen

We were somewhere around Torsby, on the edge of the forest, when the music began to take hold… 
(Foto: Jplenio/Pixabay)

Stardust handlar om kärlek och saker som gör livet trevligt. Som black bean brownies, Caitlin Moran, cowboyhattar, den där skivbutiken som har travar med skivor från golv till tak på en bakgata i Edinburgh, dikter av Majakovskij, Amélie från Montmartre, det jazziga soundtracket till Grim Fandango, latte på iKaffe, River Song, kimchi fries med tofu på Banh mi boys i Toronto samt Esther the Wonder Pig och hennes stora familj.

Stardust föddes år 2000, ur tristess och ur drömmar om rockstjärneliv.

Om man siktar på månen så kanske man hamnar i Flen, som Jocke Berg sa en gång. Det var väl ungefär vad vi gjorde. Vårt rockstjärneliv peakade nog redan på Rockbjörnsgalan vintern 2000/2001, när vi hängde efter Per Bjurman och presenterade oss med ”vi är som han i Almost famous”, varpå Bjurre nämnde oss i en krönika efteråt. Jo just det, en gång intervjuade vi Conor Oberst innan en spelning, och efteråt hängde vi backstage medan han sprang runt i kallingar och kastade bananer på förbanden när de spelade. Mer glamour än så har vi inte uppnått, men vi är rätt nöjda ändå.

Under de här åren har vi haft en ytterst oregelbundet uppdaterad hemsida och ännu mer oregelbunden utgivning av pappersnummer (dock med en hög utgivningsfrekvens när datumen för festivalernas ackrediteringsansökningar har närmat sig).

Vår längsta paus inföll 2008, och varade tio år, när vi till slut insåg att världen behöver fler pappersfanzines år 2018 och bestämde oss för att dra vårt strå till stacken. Vi kommer även att uppdatera den här hemsidan då och då med såväl nytt material som godbitar från alla våra gamla texter.

♥♥♥